Prof. Dr Miquel (Miki) Dalmau-Pastor

Spreker tijdens het Hielpijncongres & het pre-congres event

Patholoog-anatoom Universitat de Barcelona

Dr. Dalmau-Pastor werd getraind door Pau Golanó, bekend patholoog-anatoom, die helaas in 2014 is overleden. Dr. Dalmau-Pastor blijft anatomische technieken ontwikkelen met een speciale interesse in de voet en enkel. Oorspronkelijk was hij podoloog en fysiotherapeut. Hij past deze klinische kennis en interesse toe op de anatomie.

Prof. Dr Miquel Dalmau-Pastor

Hij is de hoofd patholoog-anatoom van GRECMIP - MIFAS (Groupe de Recherche et d'Etude en Chirurgie Mini-Invasive du Pied - Minimally Invasive Foot and Ankle Society).

Hij publiceert zeer actief wetenschappelijke artikelen, vooral over studies naar enkelinstabiliteit en artroscopie. Zijn belangrijkste doel is toegepaste anatomie te leveren voor artsen en chirurgen. Naast fundamentele anatomische studies ontwikkelt hij momenteel biomechanische en histologische studies naar de enkelbanden.

Lezing tijdens pre-congres event

Waarom je vanavond naar mijn lezing zou moeten komen ...

Je kunt vanavond mijn integrale lezing bijwonen, waar we van de basisanatomie naar de klinische anatomie gaan en ten slotte naar de nieuwe ontdekkingen over de enkelbanden: we hebben onlangs bevindingen gepubliceerd over enkelbanden die niet in anatomiehandboeken kunnen worden gevonden! Deze omvatten:

  • Het intra-articulaire aspect van de laterale enkelbanden
  • De ligamentische verbindingen tussen ATFL en CFL
  • De intra-articulaire verbindingen tussen ATFL, CFL en PTFL
  • Het concept van enkelinstabiliteit

Hands-on

Je ontvangt een vragenlijst over enkelinstabiliteit en eerdere enkelverstuikingen. Vul deze vragenlijst vooral in! Tijdens dit evenement zullen we je enkels testen om te zien of we ons kunnen identificeren met een nieuwe manier die we ontwikkelen waarbij we constateren of je een enkelverstuiking hebt gehad of niet!

Na deze avond zul je het concept en de anatomische basis van de instabiele enkel begrijpen en kun je onze test op je patiënten toepassen.

Lezing tijdens het Hielpijncongres

The Anatomy behind Heel Pain

Deel deze pagina